söndag 5 april 2009

Vegansk Påsk

Nästa vecka är det Påsk med allt som hör till. I min familj är det nog maten, musten och godisäggen som är det viktigaste. Öh, och att umgås, såklart.

Jag kom på nu att det kan vara bra att i ganska god tid knåpa ihop ett inlägg med allt som man kan tänkas behöva för att kunna fira en vegansk påsk, eftersom man handlar och sånt i förväg och ja.. ni fattar.

Mat
Veganrecept.se har tre stycken veganska påskrecept:

Vegansk påskpaj
Fylld gul paprika
Morotskaka

Vegan Göteborg har knåpat ihop en mastig påskmiddag. Innehåller bland annat focaccia, grönsaker-i-ugn och gotländsk saffranspannkaka.

Vegan Göteborgs påskmiddag


My belly rules your mind har fixat snittar till någon slags födelsedagsfirande och att fira påsk är ju nästan som att fira Jesus födelsedag.. fast tvärtom, typ.

4 sorters vegansnittar

UPPDATERING:
Vegania har lagt upp recept till en påskbuffé med bland annat vegansk Janssons, senapsaubergine och tofuomelett.

Veganias påskbuffé

Godis
Vad gäller påskgodis, så finns det ju en del veganska godisbitar bland all det andra gelatin- och mjölkrika lösgodiset i de flesta livsmedelsaffärer. Det är bara att läsa på skyltarna och välja bort allt som innehåller gelatin eller mjölk. Mörk choklad brukar inte innehålla mjölk, men det finns undantag. En sak som jag har märkt är att en del affärer har börjat sälja exotic snacks tillsammans med tomma påskägg, som en liten hint. Funkar ju såklart också bra. Egentligen kan man ju fylla ägget med vadsomhelst, det behöver inte vara lösgodis.

Vill man ha lite inspiration kan man kolla:

Veganskt påskägg
Vegetabiliskta godistips
Jelly Belly

Dessutom har Vegania haft samma idé, fast mer tid och tanke, så här kommer deras godislista.

Veganias påskägg


Det var allt jag hittade den här gången, tips välkomnas!

3 kommentarer:

  1. Alltså man blir ju sugen.. Funderar på att göra lite veganskt godis när pengarna börjar rulla igen. Det vore ju inte helt fel :D

    SvaraRadera
  2. Ah smart, klart man ska göra eget godis!

    Haru något tips?

    SvaraRadera
  3. Kul, jag sökte på vegansk påsk för att få lite idéer till vad vi ska äta för mat detta år och då kom din blogg ut som träff nr 2. Coolt!

    SvaraRadera